Wednesday, October 5, 2022

KELAS NASI AYAM DARA HAINAN POPULAR CHEF OBIE

 KELAS NASI AYAM DARA HAINAN POPULAR CHEF OBIE Siri KELAS MASAKAN PERNIAGAAN BAKING & KOMERSIAL


Pilihan pakej kali ini adalah
NASI AYAM DARA HAINAN ✔️
Terima Kasih clients yg merupakan students Chef Obie sebelum ini yg juga pemilik SIZZLING di THE PODIUM PENCHALA. Puan Rosmah sebelum ini belajar masakan sizzling dgn Chef Obie kini.. Tambahan ilmu utk menu akan datang ❤ Semoga Puan Rosmah akan lebih maju jaya dan konsisten dgn masakan yg sedap2 dan standardize ❤

MGJ CONSULTANCY











KELAS NASI AYAM DARA HAINAN


YURAN /FEE : RM2000 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700

Intipati 

Asas Penyediaan Nasi Ayam Hainan Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam Haninan Supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Sup Original Hainan
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul 
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Taugeh Hainan
Kos Dan Cadangan Harga Jualan


Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional  )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu Pelbagai Jenis Masakan , Pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt  )



Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )



Tarikh Kelas :

Setiap Hari kelas diadakan KECUALI
HARI JUMAAT , Pelajar Boleh Pilih sendiri Tarikh dan Harinya .


Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi

Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Peri Penting Untuk Pelajar : Pelajar WAJIB membuat dan menunjukkan RTK sehari sebelum kelas diadakan .

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739


Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan


p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan


Hubungi MGJ CONSULTANCY
http://www.wasap.my/60137326939 Abang Fad Assistant Chef Obie

    Senario Online Dan Offline yang berdaya saing terutama dalam bidang perniagaan.
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim. 

Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan di zaman kegawatan ekonomi sekarang ini.

                                     


Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie



FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman
MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY SATAY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

MAKAN SHACK 2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai
KATERING EMAS , Kota Raja Klang Rich 3 Siblings Pn Zura : 0166349717 / 011 36965796
KEDAI MAKAN KAK LAILI , Langat 
RESTORAN ABAH NASI CAMPUR , Sungai Dua 013 4486077 / 013 4026076
ANNYEONG HASEYO great korean BBQ & Grill , KB Mall Kota Bharu : annyeonghaseyo.hq@gmail.com
Restoran D'Sempalit Ikan Bakar , Raub Pahang , Abang Kemal : 012 3821477 / 017 2721477 
Aji Kitchen  Mee Rebus Johor Viral , Kg Jawa Klang ( Selasa ) Abang Aji : 019 3816884 
LOLA SATE , Alor Gajah Melaka Kak Lola : 019 3250842
KITCHEN LOLA , Berhadapan Pasar Alor Gajah : 019 3250842
SATAY TANJUNG , Georgetown Bro Ismail : 011 24372703
By HAJAR MEE REBUS JOHOR SATAY , Penang : 017 8001187
SATAY JUNIOR satay cawan , Kajang Pn Salmah & Sons : 010 2206681
SNOW BALL DANCE Chef Pak Di, Melaka
RAMBAI KLASIK Cafe , Kuala KANGSAR  : 010 1116559176 / 016 4178184
DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor
MEEN PITSTOP  
Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM  Desaru Bandar Penawar, Johor
DAPUR AISHAH Wisma Central , Kuala Lumpur
THE GRINDER Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )
FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc Tasek kenyir, Terengganu
STEAKHOUSE Kota Bharu Kelantan
STEAKHOUSE WESTERN  Penang
WESTERN BROTHERS Kulai Johor
RESTORAN KUNING KUNYIT Damansara Height , Kuala Lumpur
ROMA CAFE , Quill Shopping Mall, Jln Sultan Ismail Kuala Lumpur
MALAYSIA CATERER Texas, United State Of America
HOR RESTAURANT Hong Kong , Republik Of China
DEE HOUSE RESTAURANT Taman Bukit Rambai , Melaka
MERCIK CHAR KUEY TEOW Parit Raja, Batu Pahat, Johor
BEST CHAR KUEY TEOW Petaling Jaya , Selangor
CHAR KUEY TEOW ADIK , Kg baru, Kuala Lumpur
DAPUR LAILII Kajang, Selangor
SATAY xxxxxx Kajang, Selangor
SATAY MUADZAM Pahang Darul makmur Aishah Dan Naim : 016 3273705
CAKOI Ipoh, Perak
KATERING EMAS , Kota Raja Klang Rich 3 Siblings Pn Zura : 0166349717 / 011 36965796

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.

No comments:

Post a Comment

Resepi Epok-epok Berjerawat atau Karipap Crispy Chef Obie

  Resepi Epok-epok Berjerawat atau Karipap Crispy Chef Obie Alhamdulillah syukur , masih digerakkan hati untuk berkongsi resepi yang mudah ,...